Hozzávalók:
50 dkg aprószemű zabpehely (ezt nem kell főzni sem, azért jó)
120 gramm fehérjepor (olyan ízben, amilyen sütit szeretnénk)
édesítő
2 kk őrölt fahéj
20 dkg vörösáfonya
20 dkg vágott mandula
1 zacskó sütőpor
2 tojásfehérje
Elkészítés:
Az aprószemű
zabpelyhet forró vízzel összekeverem, hogy egy pépes masszát kapjak.
Hozzákeverem a többi összetevőt. Ízlés szerint lehet cserélni a
gyümölcsöt, illetve lehet szegfűszeget is tenni bele, mindenki
fantáziájára bízom, mit mivel helyettesít inkább. Egy lágyabb, agyag
állagú anyagot kapunk a végén. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, vékonyan
kiolajozom a tepsit, és vastagon megszórom zabpehely liszttel. Erre
halmozok szilva nagyságú adagokat, majd vizes kézzel lelapítom őket,
hogy lepény kinézetűek legyenek. Kb 20-30 perc alatt világos barnára
sütöm őket.
Elkészítési idő: 45 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése