2012. február 17., péntek

Zabsüti

Hozzávalók:     
                                                                                                               
50 dkg aprószemű zabpehely (ezt nem kell főzni sem, azért jó)
120 gramm fehérjepor (olyan ízben, amilyen sütit szeretnénk)
édesítő
2 kk őrölt fahéj
20 dkg vörösáfonya
20 dkg vágott mandula
1 zacskó sütőpor
2 tojásfehérje
 
Elkészítés:
Az aprószemű zabpelyhet forró vízzel összekeverem, hogy egy pépes masszát kapjak. Hozzákeverem a többi összetevőt. Ízlés szerint lehet cserélni a gyümölcsöt, illetve lehet szegfűszeget is tenni bele, mindenki fantáziájára bízom, mit mivel helyettesít inkább. Egy lágyabb, agyag állagú anyagot kapunk a végén. Előmelegítem a sütőt 180 fokra, vékonyan kiolajozom  a tepsit, és vastagon megszórom zabpehely liszttel. Erre halmozok szilva nagyságú adagokat, majd vizes kézzel lelapítom őket, hogy lepény kinézetűek legyenek. Kb 20-30 perc alatt világos barnára sütöm őket.
 
Elkészítési idő: 45 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése