Hozzávalók
160 gramm tejsavóprotein koncentrátum (az én esetemben Myofusion vanília ízben, de bármi jó, aminek az íze megfelel)
160 gramm szójafehérje izolátum (bioboltból, vagy pl Scitec soy pro)
100 gramm ledarált dió
2 dl víz
édesítő
Bevonathoz:
150 dkg cukormentes, zsírszegény kakaópor, 10 dkg darált mandula, 10 dkg darált dió
Elkészítés
Összekeverjük
a fehérjéket. Egy edényben 2 dl vizet felforralok, hozzáadom a darált
diót, és addig forralom kevergetve, míg felszívja a vizet, és krémes
állagú nem lesz. Édesítőt csepegtetek bele. Ezt a masszát hozzákeverem a
fehérjéhez, ha kihűlt. Végül kis vizet még hozzáöntök, míg egy gyúrható
masszát nem kapok. kézzel golyó alakot formálok belőle. Hűtőszekrénybe teszem 20 percre. Egy nagyobb lábosban vizet melegítek, arra ráhelyezek egy kisebbet, amibe a kakaópor és a deci víz kerül majd. Tűzre teszem a nagy lábost, és mikor a víz forr benne, a gőz felett, kis vízzel (kb. 1,5 -1 dl) felmelegítem a kakaóport a kis lábosban, míg egy sűrű massza nem lesz. Ebbe teszem bele a golyókat egyesével, megforgatom, majd darált dióba forgatom a negyedét a golyóknak. A másik negyedet mandulába forgatom, egy adagot csak simán csokisan hagyom, és az utolsó negyedet nem vonom be semmivel.
Persze ebből sem lehet halálra enni magunkat, de jobb, mintha csokit majszolnánk.
Elkészítési idő: 15 perc + hűtőben állás 20 perc + bevonás 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc + hűtőben állás 20 perc + bevonás 10 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése