2012. február 17., péntek

Házi készítésű fehérje szelet

Hozzávalók

160 gramm tejsavóprotein koncentrátum (az én esetemben Myofusion vanília ízben)
160 gramm szójafehérje izolátum (bioboltból, vagy pl Scitec soy pro)
100 gramm ledarált dió vagy mandula vagy mogyoró
2 dl víz
édesítő
Bevonathoz: cukormentes, zsírszegény kakaópor (esetleg csoki)
 
Elkészítés

Összekeverjük a fehérjéket. Egy edényben 2 dl vizet felforralok, hozzáadom a darált diót, és addig forralom kevergetve, míg felszívja a vizet, és krémes állagú nem lesz. Édesítőt csepegtetek bele. Ezt a masszát hozzákeverem a fehérjéhez, ha kihűlt. Végül kis vizet még hozzáöntök, míg egy gyúrható masszát nem kapok. Deszkán kinyomkodom vagy kinyújtom akkorára, hogy kb 2 cm vastag legyen. Hűtőszekrénybe teszem 20 percre. Aztán rudakra vágom a "tésztát" és tűzön, vízzel (egy minimális víz kell csak, különben folyékony lesz, és nem szilárdul meg) felmelegített csokival vagy kakaóporral vonom be.
 
Persze ebből sem lehet halálra enni magunkat, de jobb, mintha csokit majszolnánk.
 
Elkészítési idő: 15 perc + hűtőben állás 20 perc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése