2012. február 17., péntek

Csirkés-brokkolis rizottó curryvel

Hozzávalók   

                                                                                                                                                                                                     

50 dkg csirkemell filé
1 fej vöröshagyma
300 gramm brokkoli (mirelit is tökéletes)
fűszer ízlés szerint (pl. pici só, kakukkfű, esetleg lestyán, szárított metélőhagyma)
fél kávéskanál őrölt curry (vagy lehet kurkuma, de nem mindkettő)
egy evőkanál olíva olaj
kb 150 gramm előgőzölt vagy félkész barna rizs
 
Elkészítés
A barna rizst pároljuk meg egy pároló edényben, vagy főzzük ki vízben. Amíg a rizs készül, meg tudjuk főzni az étel másik részét. Az olíva olajon megpirítjuk a kis kockákra vágott hagymát. Hozzá keverjük a szintén kockákra vágott csirkemell filét, és ízlés szerint fűszerezzük. Lehetőleg ne használjunk túl sok sót. Pároljuk meg a húst, közben tegyük hozzá a curry-t. Mikor a hús majdnem puha (max 10 perc) tegyük hozzá a rózsáira szedett brokkolit. Végül keverjük össze a kész rizzsel, és már tálalható is!  Én még szoktam a vége felé paradicsom darabokat is beletenni, mert nagyon finom és a színek is sokfélék. 
 
Elkészítési idő: elkészítési idő 45 perc


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése