2012. február 17., péntek

Almás-diós muffin

Hozzávalók:

10 dkg dió
édesítőszer
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 citrom
25 dkg alma
1 1/2 dl szójatej
1-2 dl szójajoghurt
1 tojás
 
Elkészítés
200 fokra előmelegítjük a sütőt.
A diót illatosra pirítjuk egy serpenyőben, majd durvára őröljük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal és a dióval, és hozzátesszük a citrom reszelt héját. Az almát lereszeljük, a többi hozzávalóhoz adjuk, majd összekeverjük a szójatejet, joghurtot, tojást és az édesítőszert. Ezt is hozzákeverjük a masszához. Végül muffin formába töltjük őket, és 20-25 perc alatt készre sütjük.  Egy adagból 12 muffin lesz. 

Elkészítési idő: 45 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése