Hozzávalók:
10 dkg dióédesítőszer
20 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
2 kávéskanál sütőpor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1 citrom
25 dkg alma
1 1/2 dl szójatej
1-2 dl szójajoghurt
1 tojás
Elkészítés
200 fokra előmelegítjük a sütőt.
A diót illatosra
pirítjuk egy serpenyőben, majd durvára őröljük. A lisztet elkeverjük a
sütőporral, szódabikarbónával, fahéjjal és a dióval, és hozzátesszük a
citrom reszelt héját. Az almát lereszeljük, a többi hozzávalóhoz adjuk,
majd összekeverjük a szójatejet, joghurtot, tojást és az édesítőszert.
Ezt is hozzákeverjük a masszához. Végül muffin formába töltjük őket, és
20-25 perc alatt készre sütjük. Egy adagból 12 muffin lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése