2012. február 27., hétfő

Árpagyöngyös padlizsánragu

Hozzávalók 

1 ek olíva olaj
1 közepes padlizsán
1 szál póréhagyma
fél kaliforniai paprika
10 közepes paradicsomból készített paradicsompüré (megpároljuk őket kis vízzel, és összeturmixoljuk, ha szétfőtt teljesen) 
 
őrölt bors 
őrölt kömény 
20 dkg árpagyöngy

Elkészítés

Az árpagyöngyöt át kell mosni, majd kétszeres vízben, pici sóval puhára pároljuk.
A többi hozzávalót karikázzuk fel vékonyan (mintha lecsót készítenénk) tegyük egy magas lábosba, fűszerezzük meg a sóval, borssal, köménnyel. Hevítsük fedő alatt, majd vegyük takarékra, és 15 percig pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése