2012. március 16., péntek

Töltött paprika egészségesebben


Hozzávalók

fél kiló darált csirkemell

100 gramm zabpehely

5 db tv paprika
1 kis fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
2 ek. olíva olaj
3 ek. teljes kiőrlésű liszt
1 sűrített paradicsom (lehetőleg hozzáadott zsiradék és cukor mentes)
édesítő




Elkészítés

A zabpelyhet dupla mennyiségű vízbe áztatjuk. A hagymákat felkockázzuk apróra, a paprikát kicsumázzuk.

A töltelékhez összekeverjük a húst, az áztatott zabpelyhet, a hagymákat és a fűszereket, majd beletöltjük a paprikákba.  Enyhén sós vízben tesszük, (annyi vízbe, mint ami ellepi pont) és fedő alatt pároljuk. Fél óra alatt megfő, ha nem túl nagyok a paprikák.

Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és kicsit pirítjuk, majd beletesszük a sűrített paradicsomot. Ezt jól elkeverjük, majd a paprika levéhez tesszük. Az édesítőt ebbe a lébe tesszük bele. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése