2012. március 24., szombat

Hajdinából készült fűszeres pogácsa

Hozzávalók


20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg hajdina
2 fej közepes lilahagyma
1 kiskanál köménymag
1 kiskanál őrölt csemege pirospaprika
1 evőkanál szójaszósz
1 -2 dl víz
1 liskanál szódabikarbóna
1/2 dl olíva olaj


Elkészítés

A tönkölybúzalisztből, vízből, tésztát gyúrunk. A tészta lágy legyen, de ne folyjon szét. A hajdinát sűrű kásává főzzük. Az apróra vágott lilahagymát megpároljuk, hozzákeverjük a hajdinához a többi fűszerrel együtt. Fedő alatt összepároljuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor langyos, beledagasztjuk a pogácsa tésztába, a szódabikarbónával együtt.
Pogácsa formákat szaggatunk ki, majd még egy kicsit hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőben (200 C-on) ropogósra sütjük.


Elkészítés: kb 60 perc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése