20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg hajdina 2 fej közepes lilahagyma
1 kiskanál köménymag
1 kiskanál őrölt csemege pirospaprika
1 evőkanál szójaszósz
1 -2 dl víz
1 liskanál szódabikarbóna
1/2 dl olíva olaj
Elkészítés
A tönkölybúzalisztből, vízből, tésztát gyúrunk. A
tészta lágy legyen, de ne folyjon szét. A hajdinát sűrű kásává főzzük. Az apróra vágott lilahagymát megpároljuk, hozzákeverjük a
hajdinához a többi fűszerrel együtt. Fedő alatt összepároljuk, majd hűlni
hagyjuk. Amikor langyos, beledagasztjuk a pogácsa tésztába, a szódabikarbónával
együtt.
Pogácsa formákat szaggatunk ki, majd még egy kicsit hagyjuk pihenni. Előmelegített sütőben (200 C-on) ropogósra sütjük.
Elkészítés: kb 60 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése