Ezt a receptet azoknak ajánlom, akik eddig nem válogatták meg, mit esznek, de most úgy döntöttek, hogy tesznek valamit az egészségükért, és egy kicsit jobban oda akarnak figyelni az étkezéseikre. Tudom, hogy ez nem egyszerű feladat, nem megy rögtön a száraz csirkemell evészet. Ezzel az étellel könnyebben át tudjuk magunkat szoktatni, ráadásul nem igényel nagy munkát.
Hozzávalók
3 egész csirkecomb
fűszerek (pl. só, bors, kurkuma, citromfű vagy rozmaring)
600 g fagyasztott zöldség (amiben répa, brokkoli és karfiol van, de persze lehet csak az egyik féle is)
Elkészítés
A combokat kettévágom alsó és felső combra. Kivételesen a bőrét rajta hagyom, és befűszerezem. Egy agyagedénybe vagy jénaiba beleszórom a mirelit zöldségeket, még fagyottan. Ráöntök fél dl vizet. Csak egy ici-picit sózom, mert a csirkéből elég íz fog lecsöpögni rá. A tetejére ráteszem a combokat, lehetőleg bőrével lefelé.
A sütőt 180 fokra állítom, és a ételt a középső szintre beteszem (ne legyen magasan, mert meg fog égni kívül, de belül nyers maradhat). Kb. 40 perc után fordítsuk meg a combokat a tálban, hogy bőrével felfelé legyenek, és tegyük feljebb a sütőben. További 20 perc kell neki, és szépen megsül a bőre, akkor van kész.
Természetesen a bőre nélkül fogyasszuk el a csirkét, csak azért hagytuk rajta, hogy az ízét gazdagítsa, illetve a zöldségek is kellemesebbek legyenek. Köretnek meg az alatta megpárolódott zöldségeket együk.
A következő lépcső, hogy már bőre nélkül sütjük meg a csirke darabokat. Az utolsó variációban pedig jöhet a csirkemell a comb helyett, addigra már nem lesz annyira idegen az állaga, íze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése