Hozzávalók
20 dkg zabpehelyliszt
10 dkg kókuszliszt
10 dkg kókuszliszt
25 dkg zsírszegény túró
5 dkg búzasikér (nélküle is meg lehet csinálni, de így jobb)
5 dkg kókuszzsír
1 kiskanál sütőpor
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1 dl víz
kb. 15 dkg darált dió, vagy 10 dkg zsírszegény kakaópor
por állagú édesítő
1 tojás a kenéshez
Elkészítés
Összekeverem a liszteket, sütőport, szódabikarbónát és a búzasikért. Hozzáteszem a túrót úgy, hogy villával kapargatom ki a tégelyből, hogy ne nagy tömbökben kerüljön a por állagú alapanyagokhoz. A kókuszzsírt felolvasztom, és azt is belekeverem a masszába, végül a vizet.
Addig gyúrom, míg egy homogén massza nem lesz. Elég nedves marad a tészta, de a lényeg, hogy ne ragadjon oda a kezedhez az egész. Szükség esetén tegyél hozzá még valamilyen lisztet.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Közben levágok két nagyobb méretű sütőpapírt, közé teszem a tésztát, és így nyújtom ki téglalap formára, kb. fél cm vastagra.
Leveszem a felső sütőpapírt, amit bele is teszek a tepsibe (nem lesz nyers tésztás, így simán lehet használni).
Végül a tésztára szórjuk a dióval elkevert édesítőt vagy a kakaóporos édesítőt, és szépen elkezdjük feltekerni a tésztát, amiben az alsó sütőpapír kiváló segítséget ad. A rudat kb 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk, és a tepsibe helyezzük.
Tetejét és oldalát bekenjük a felvert tojással.
A tekercsekkel vigyázni kell, mert könnyen szétesnek nyersen, én még kézzel kicsit össze szoktam nyomkodni, mikor még rúd formájú.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése