2016. február 20., szombat

Ribizlis joghurt torta diétásan (sütés nélkül)

Hozzávaló

800 g natúr joghurt (2 nagy dobozos)
édesítő ízlés szerint
1 db dr oetker expressz zselatin fix
200 g diabetikus keksz (én a Detki omlós vaníliásat használom)
250 dkg gyümölcs (én fagyasztott ribizlit használtam, de narancs, banán, bármi jöhet)




Elkészítés

A kekszet ledaráljuk, összetörjük zacskóban, vagy ha Detkiset vettünk, akár kézzel is szét tudjuk pillanatok alatt morzsolni. Egy csatos torta forma aljába sütőpapírt teszek, ami lelóg róla és úgy zárom rá a szélét, hogy az rögzítse a papírt. Majd a kekszreszeléket az aljába szórom úgy, hogy mindenhová jusson.
A joghurtot összekeverem az édesítővel, majd a zselatin fix-el. Bár ilyen mennyiséghez többet javasol a termék leírása, de nekem bőven elég volt az egy tasak. (Ha valamiért nem sikerül az expressz zselatint beszerezni, akkor 2 db 10 grammos sima zselatin porra van szükségünk, amit 4 kanál vízzel elkeverve felmelegítünk, majd a joghurtot hozzáadva tovább melegítjük, de ne hagyjuk felforrni. Ha kihűlt, folytatjuk a recept szerint.)
Várjunk, míg kicsit sűrűsödik a joghurt, majd öntsük rá a keksz alapra. Ha túl hígan öntjük a kekszre, akkor az alapot be fogja szívni a joghurt. Végül szórjuk rá a tetejére a gyümölcsöt. Ha banánt, almát, stb. teszünk rá, akkor előtte hámozzuk meg a gyümölcsöt, majd locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Hűtőbe tesszük pár órára, míg meg nem dermed.


Természetesen bele is lehet keverni a joghurtba a gyümölcsöt, nem kell feltétlen a tetejére tenni a tortának.

ui: a képen egy vékonyabb verziós torta van, mert csak 1 doboz joghurtom volt éppen otthon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése