Hozzávalók
500 dkg zsÍrszegény túró
1 kis zacskó zselatin fix dr Oetker
12 dkg aprószemű zabpehely
10 dkg zabkorpa
édesÍtő
1 kis pohár zsÍrszegény joghurt
vanÍlia aroma vagy vanÍliás fehérjepor
ElkészÍtés
A zabpelyhet és a korpát összekeverjük, hozzáteszünk egy kis vanÍlia aromát vagy fehérjeport és édesÍtőt. Kis vÍzzel összekeverjük, hogy egy formálható masszát kapjunk. Egy levehető szélű tortaforma aljába nyomkodjuk fél centi vékonyan. Ha nincs ilyen tepsink, akkor jénaiba is tehetjük, csak előtte béleljük ki fóliával. Egy tálban összetörjük villával a túrót. Hozzáöntjük a joghurtot. ÉdesÍtjük, tehetünk ebbe is 2 kanál fehérjeport (vanÍliásat vagy gyümölcsöset). Végül belekeverjük a zselatin fix-et. A masszát a zabréteg tetejére simÍtjuk. Végül kis zabot szórunk a tetejére, de nem kötelező. Hűtőszekrénybe tesszük 3-4 órára. Ha megnyomkodjuk óvatosan a tetejét, és már nem nyomódik be, akkor jó. A forma szélét levéve szeletekre vágható a süti.
Lehet a túróhoz kis citromlevet és reszelt citromhéjat is adni, ha meg akarjuk bolondÍtani.
Köszi: Szegedi István
VálaszTörlés