2012. június 28., csütörtök

Gyúrós madártej

Hozzávalók
2 liter szójatej
5 tojásfehérje
3 evőkanál zabliszt
100 gramm vaníliás fehérjepor
1 rúd vanília
édesítő (ha szükséges)

Elkészítés
1,5 liter tejet lassú tűzön felforraljuk egy nagyobb edényben (0,5 litert félreteszünk). Közben a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A forrásban lévő tejbe szaggatunk a fehérje habból egy evőkanál segítségével. Ne tegyünk bele túl sokat egyszerre, mert a hab megdagad, és nem fog elférni. 30 mp után megfordítjuk a habfelhőket, hogy a másik oldala is megszilárduljon, majd egy tálba tesszük őket. A vanília rudat hosszában kettévágjuk, és kikaparjuk a belsejét, amit a tejhez adunk. A félretett fél liter tejet, zablisztet és a fehérjeport összekeverjük óvatosan, hogy ne legyen csomós. Ezt a keveréket is hozzákeverjük a felforralt tejhez, ha már egy kicsit az kihűlt. Végül a habokat is rátesszük a madártejre, és kész is! :D


1 megjegyzés: