2016. április 26., kedd

Teljes kiőrlésű tönköly kenyér - gyors és egyszerű

Hozzávalók

500 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
7 g (1 tasak) szárított, instant élesztő
300 ml langyos víz
1 evőkanál méz
2 evőkanál olíva olaj
2 teáskanál só



Elkészítés

A lisztbe keverem az élesztőt, a sót. Majd hozzáöntöm a vizet, a mézet és az olajat. Tészta keveréséhez való géppel jól összekeverem, dagasztom. Egy viszonylag puha, de könnyen formázható tésztát kel kapnunk, ami nem ragad. Beletesszük egy kiolajozott, kilisztezett kenyér formába, és letakarva kelni hagyjuk egy órán át.
Végül előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és 30 perc alatt készre sül.

A képen látható kenyerem azért ilyen lapos, mert nem volt kenyérsütő formám, így széltében kelt meg, nem magasságra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése