2016. április 4., hétfő

Ètcsokis - diós szelet (fehèr liszt ès cukor mentesen)

Hozzávalók

70 g kókuszliszt (20-35 gramm kiváltható kókuszreszelékkel)
100 g zabliszt
50 g fehérje por, vaníliás (tejsavó a legjobb, én a Scitec 100% Whey Protein Professionalt használtam)
fél tasak sütőpor
15 dkg apróra tört dió (vagy kesudió,  mandula stb.)
15 dkg étcsoki (a paleosak a legjobbak, mert nincs bennük cukor, vigyázzunk, mert a legtöbb sima étcsoki majdnem 50%-a cukor!!, a Lidl-ben kapható 81% csokiban kevés a cukor és jó áron van. De el is hagyható, tehetünk bele aszalt gyümit is.)
3,5 dl zabtej (vagy bármilyen tej)
2 tojás
35 g kókuszzsír
ízlés szerint édesítő




Elkészítés


Összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd hozzáöntjük a nedveseket (kókuszzsírt megolvasztva teszem bele). Homogén masszává keverjük. Sűrűbb lesz, mint egy piskóta tészta. Én egy kisebb tepsibe (23cmx30cm) sütőpapírt tettem, és ebbe öntöttem bele a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöttem kb. 25 perc alatt. Csak kihűlés után vágjuk fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése