2015. december 16., szerda

Alacsony szénhidráttartalmú buci



Hozzávalók

2 egész tojás
1 kiskanál sütőpor
2 evőkanál lenmagliszt
2 evőkanál zabliszt
1 evőkanál hajdina liszt
csipet só
csipet édesítő

Bármilyen magliszt és liszt jó, ez csak egy lehetséges alternatíva. Édesítő lehet folyékony is.



Elkészítés

Minden hozzávalót összekeverünk. Minimum egy órára hűtőbe tesszük a masszát.

Tepsibe sütőpapírt teszünk, és a masszából két kupacot rakunk a papírra. Nem kell megijedni, hogy a massza nem olyan állagú, hogy formálható legyen, inkább kicsit szétterül.
190 fokos, előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. Ha nem melegítjük elő a sütőt, akkor 30 perc alatt sül meg.

Azoknak ajánlom, akik bírják a kicsit különlegesebb ízeket, hozzászoktak a maglisztes péksüteményekhez. Természetesen a buci íze nagyban függ attól, milyen liszteket használunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése