Hozzávalók
2 egész tojás
1 kiskanál sütőpor
2 evőkanál lenmagliszt
2 evőkanál zabliszt
1 evőkanál hajdina liszt
csipet só
csipet édesítő
Bármilyen magliszt és liszt jó, ez csak egy lehetséges
alternatíva. Édesítő lehet folyékony is.
Elkészítés
Minden hozzávalót összekeverünk. Minimum egy órára hűtőbe tesszük a masszát.
Tepsibe sütőpapírt teszünk, és a masszából két kupacot
rakunk a papírra. Nem kell megijedni, hogy a massza nem olyan állagú, hogy
formálható legyen, inkább kicsit szétterül.
190 fokos, előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütjük.
Ha nem melegítjük elő a sütőt, akkor 30 perc alatt sül meg.
Azoknak ajánlom, akik bírják a kicsit különlegesebb ízeket,
hozzászoktak a maglisztes péksüteményekhez. Természetesen a buci íze nagyban
függ attól, milyen liszteket használunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése