2015. augusztus 6., csütörtök

Kesudióvajas tallér


Hozzávalók

20 dkg mogyoróvaj, vagy kesudióvaj vagy mandulavaj
2 db tojás
1 fél kiskanál szódabikarbóna
6-7 dkg kókuszvirág cukor vagy eritrit, xilit stb.

Elkészítés

A tojás cukorral összekeverjük, beletesszük a szódabikarbónát, és végül a vajat.
Fél órára hűtőbe kell tenni, közben a sütőt 120-140 fokra előmelegítjük. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, arra egy evőkanállal egy egy kupacot teszünk a masszából, és a kanállal lelapítjuk őket tallér formára (a kanalat be szoktam vizezni mindegyik lapítás után, így nem ragad oda a tészta).
Sütőbe tesszük kb. 7-10 percre, de nagyon kell vigyázni, mert pillanat alatt oda tud égni…
Kihűlve le lehet szedni a sütőpapírról könnyedén.
Isteni, egy puszedlire hasonlít leginkább az íze és az állaga.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése