2014. július 13., vasárnap

Fitt túrós batyu

Hozzávalók

25 dkg zabliszt
25 dkg túró
10 dkg por édesítő
5 evőkanál kókuszzsír
fél dl kókusztej vagy szójatej
1 tojás
1 sütőpor
1 csipet só

Túró töltelékhez:
1 tojásfehérje
25 dkg túró
édesítő
reszelt citromhéj



Elkészítés
A liszt az édesítővel és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejet, a sót, a tojást és a felolvadt kókuszzsírt. Hagyjuk állni 15 percig. Közben a töltelékhez való túrót elkeverjük e fehérjével, az édesítővel és a citromhéjjal. 

A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, nagyobb négyzeteket vágunk ki. A közepére túrót kanalazunk, majd a csúcsokat középre hajtjuk. Érdemes a csúcsokat középen kicsit összecsípni, hogy ne nyíljon szét. A tetejét megkenhetjük a maradék tojássárgájával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése