Hozzávalók
10 tojásfehérje
10 dkg darált dió ( a diós változatba) vagy 10 dkg kókusz reszelék (a kókuszosba)
kb 5 evőkanál édesítőszer (por állagú), de ízlés kérdése, ki mennyire édesen szereti
2 adagolókanál vaníliás fehérjepor (aki szeretné, de nem kötelező)
Elkészítés
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy nagy tálban. Egy másik nagyban összekeverjük a por állagú hozzávalókat. A kemény habot nagyon óvatosan, kis adagokban beleforgatjuk egy szilikon lapáttal (vagy palacsintához használt falapáttal) a diós vagy a kókuszos keverékbe úgy, hogy a fehérje ne törjön össze. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük óvatosan a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük, kb 15-20 percig. Ha a teteje már kellemesen barnás, meg szoktam ujjal óvatosan nyomni középen, hogy mennyire puha még a tészta, de vigyázzunk, mert nem lesz sosem piskóta állagú, csak habos, levegős.
Bevallom, én ezt tojásfehérje léből csináltam, mert túl sok volt belőle otthon, de ha sütésből sok fehérje marad meg, tökéletes felhasználási lehetőség, kevés szénhidráttal!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése