2014. április 13., vasárnap

Csőben sült zöldséges pulykamell

Hozzávalók


30 dkg padlizsán
20 dkg cukkini
őrölt fehér bors
2 citrom leve
5 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor (de elhagyható)
15 dkg light sajt
1 dl olíva olaj
80 dkg pulykamell
kis pohár szója joghurt
2 tojás




Elkészítés

Pucoljuk meg a padlizsánt és a cukkínit, majd felkockázva tegyük egy tálba, locsoljuk meg citromlével, és sózzuk meg. Ezután leszűrve pároljuk meg egy serpenyőben ezeket. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és fehérbort, majd pároljuk, míg puha nem lesz. Vágjuk szeletekre a pulykamellet, majd klopfoljuk ki. Fűszerezzük be (só,bors), majd egy serpenyőben olajjal kispray-zett serpenyőben pirítsuk 4-5 percen át. Tegyük át a húst egy tűzálló tálba. Helyezzük be a sütőbe, és süssük grill fokozaton pár percen át. A zöldségek leszűrt citromos levét keverjük el a tojásokkal és a joghurttal. Forraljuk fel egy serpenyőben és készítsünk belőle szószt. Keverjük hozzá a sajtot is lereszelve. A húsokra tegyük rá a megpárolt zöldségeket, öntsük rá a szószt,  újra helyezzük a sütőbe, és süssük, míg meg pirul. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése