Hozzávalók
1 kaliforniai vagy nagyobb kápia paprika
8 darab nagyobb paradicsom
4-5 darab közepes gomba
1 nagy fej hagyma
10 dkg light sajt
10 dkg rizs
só
bors
curry vagy kurkuma
Elkészítés
Vágjuk le a paradicsom "kalapját"
és kaparjuk ki a belsejét. Főzzünk ki rizst, a főzővízbe tegyünk egy csipet
curryt vagy kurkumát és sót. Aprítsuk fel a többi zöldséget kis kockákra
(kaliforniai vagy kápia paprikát, hagymát, gombát) és pirítsuk meg őket egy
olajjal bespriccelt edényben. Ha a rizs megpuhult, és elfőtt a
leve, keverjünk bele light reszelt feta sajtot, és a pirított zöldségeket,
borsozzuk meg, keverjük át és töltsük meg a paradicsomokat, majd azokat fedjük
be a korábban levágott "kalapjaival".
Ezután tegyük 190 fokra melegített sütőbe és kb. 10 percig
süssük.
A variációk végtelenek, aki szereti a húst, tehet bele
pirított csirkemell kockákat is, vagy sonka kockákat, de rakható bele újhagyma,
petrezselyem, cukkíni, padlizsán is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése