Hozzávalók
40 dkg csirkemell
2 lédús narancs
20 dkg rizs
kis kurkuma
só
bors
ízlés szerint ötfűszer keverék
Elkészítés
A csirkemellet vékony, hosszabb csíkokra vágjuk. Befűszerezzük, és 15 percig állni hagyjuk egy jénaiban. A sütőt bekapcsoljuk, olyan 180-190 fokra állítjuk. A narancsokat félbevágom, és a húsra nyomom ki kézzel a levét (magokat halásszuk össze azért). Kicsit összekeverem a levet a hússal. Végül a félbevágott narancsok héját is beteszem a hús mellé. Ráteszem a fedőt, és 15 percig sütöm, miután a lé elkezd forrni, és a hús pedig sülni. Utána leveszem a tetőt, és kicsit még sütöm, hogy szép színt kapjon a hús (kb. 10 perc). Közben a rizst dupla annyi vízzel megfőzöm, pici sót és egy negyed kiskanálnyi kurkumát is hozzáteszek az elején.
A kész rizst egy kis műanyag tároló dobozba kanalazom, megnyomkodom a tetejét, majd a tányérra lefordítjuk gyorsan, és hagyjuk kicsúszni belőle a rizst, így kapunk egy kerek alakzatot (persze lehet négyzet alakú is). Az a jó, ha a forma nem túl vastag, mert akkor nem lehet picit megnyomkodni, ha nem jönne ki belőle a rizs rögtön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése