2014. január 10., péntek

Ananászban pirított csirkecomb

Hozzávalók

3-4 egész comb vagy 6-8 dobverő
3 dl 100%-os ananászlé
bors
ízlés szerint maroknyi pörkölt mogyoró vagy mandula



Elkészítés

A combokról eltávolítjuk a bőrt. Jól besózzuk és kicsit megborsózzuk őket. Egy fél órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy beszívja a fűszereket.
Egy olyan magas falú és méretű teflonozott serpenyőbe tesszük, hogy elférjenek benne a combok, és ne legyenek egymáson. (A párolás alatt összemennek, így ha kicsit nyomorognak, az még nem baj.) Ráöntjük az ananászlevet és még plusz 1,5 deci vizet, fedőt teszünk rá, és a gáztűzhelyen kb. 15-20 perc alatt kis lángon puhára pároljuk. Félidőnél a combokat megfordítjuk, hogy a másik oldala is megpuhuljon. Végül levesszük róla a fedőt, és nagy lángon hagyjuk, hogy a lé elpárologjon. Addig kell várni, míg a lábasban az ananászlében lévő cukor karamellizálódik, amitől a hús nagyon szép színű és ropogós lesz. Csak ekkor fordítjuk meg a combokat ismét, és a másik oldalát is hagyjuk egy kicsit "odakapni".
Megszórható kis durvára darált pörkölt mandulával vagy mogyoróval, de ez csak ízlés kérdése. :)

Egy fél óra az egész, nem kell felette őrködni sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése