2017. október 30., hétfő

Köleskoch

Hozzávalók

350 g hántolt köles
1,2 liter tej (bármilyen lehet, rizs, zab, kókusz, sima)
5 tojás
édesítő (bármilyen, ízlés szerinti mennyiségben)
1 narancs leve
1 citrom leve



Elkészítés

Kölest legalább négyszer át kell mosni. Utána egy lábosban a tejjel felfőzzük, keveregetjük, míg a köles fél puha nem lesz és a tejet beszívta (kb. 20 perc). Fedővel lefedve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beletesszük az 5 tojássárgáját, a citrom és narancs levét, végül annyi édesítőt, amitől nekünk megfelelően édes nem lesz az alaptészta. Végül az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához forgatjuk. Tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és belesimítjuk a tésztát.
Előmelegített sütőben 80 fokon kb. 60 percet sütjük. Fontos a tűpróba, hogy belül ne maradjon folyós a tészta. Hagyjuk kihűlni, ha előtte próbáljuk szeletelni, szétesik!

Sokkal finomabb melegen, valamilyen gyümölcs öntettel.

A képen látható sütibe én étcsoki darabokat kevertem, de egyltalán nem kell, főleg, ha gyümölcs öntet van hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése