Hozzávaló
1/4 csésze citromlé
1 teáskanál szárított oregánó
45 dkg csirkemellfilé, vékony csíkokra vágva
olívaolaj
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt feketebors
5 teljes kiörlésű lisztből készült pitavagy lepény (tortilla lap)
1 csésze paradicsom (kockákra vágva)
fél fej jégsaláta vagy sima saláta (apróra vágva)
1 kígyóuborka (nagylyukú reszelőn lereszelve)
kevés lilahagyma (karikára vágva)
Öntethez
1 csésze 0%-os joghurt
1 foghagymagerezd, áttörve
Elkészítés
Egy közepes tálban keverjük össze a citromlét és oregánót. Adjuk hozzá a csirkét és a hűtőben 15 percig pácoljuk.
Vegyük ki a csirkét a pácléből (1 evőkanál páclét tegyünk félre).
Egy teflonserpenyőt spricceljük be olajjal és forrósítsuk fel.
Adjuk hozzá a csirkemellet és a félretett páclét, a sót és borsot. 5 percig
süssük.
Egy közepes tálban összekeverjük az öntehez valókat.
A pitákat megtöltjük a csirkével, vagy a tortilla lapba csomagoljuk, paradicsommal, salátával, uborkával, hagymával keverjük és végül az öntettel leborítjuk.
kb 5 főre elég
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése