Hozzávalók
50 dkg teljes kiőlésű liszt
50 dkg zsírszegény túró
25 dkg zsiradék (vaj, margarin, kókuszolaj)
2 db tojás
1 csomag szárított élesztő
10 dkg metélőhagyma
20 dkg zsírszegény sonka
2 teáskanál só
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk a két tojásfehérjén kívül, majd hűtőbe tesszük fél órára. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, megkenjük tojásfehérjével és rászórjuk a felvágott metélőhagyma egy részét. Összehajtjuk a tésztát, és ismét pihentetjük kicsit. Végül megismételjük a bekenést és a szórást, de az apróra vágott sonkából is szórunk rá.
A tésztát kinyújtjuk fél cm vastagra, a tetejét tojással megkenjük és rászórjuk a maradég sonkát (esetleg a hagymát is, ha nem fogyott el).
Kb. 8 cm hosszú, 1 cm széles rudakat vágunk a tésztából és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése