Hozzávalók
30 dkg királyrák vagy koktélrák
350 gramm mediterrán mirelit zöldség (de választhatsz bármi mást is)
só
őrölt bors
pici citromlé
gerezd fokhagyma
evőkanál olíva olaj
1 húsleves kocka
Elkészítés
A rákokat egy evőkanálnyi olíva olajon megpirítjuk (kb 5-8 perc). Egy gerezdfokhagymát összenyomunk, és a rákhoz adjuk, ha már levettük a tűzről. A zöldségeket egy és fél deci vízbe tesszük, hozzáadjuk a húsleves kockát, és megpároljuk. Az a jó, ha nem lesz nagyon puha, ne essen szét. Ha elkészült, a maradék levet leöntjük róla, hozzákeverjük a rákot, és wokban az egészet összesütjük. Ízlés szerint tehetünk bele még borsot, sót, és végül egy kupaknyi citromlével öntözzük meg.
Máris kész a finom étel, ehető magában, vagy jázmin rizzsel köríthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése