2012. december 22., szombat

Wok zöldségek rákkal

Hozzávalók

30 dkg királyrák vagy koktélrák
350 gramm mediterrán mirelit zöldség (de választhatsz bármi mást is)
őrölt bors
pici citromlé
gerezd fokhagyma
evőkanál olíva olaj
1 húsleves kocka





Elkészítés

A rákokat egy evőkanálnyi olíva olajon megpirítjuk (kb 5-8 perc). Egy gerezdfokhagymát összenyomunk, és a rákhoz adjuk, ha már levettük a tűzről. A zöldségeket egy és fél deci vízbe tesszük, hozzáadjuk a húsleves kockát, és megpároljuk. Az a jó, ha nem lesz nagyon puha, ne essen szét. Ha elkészült, a maradék levet leöntjük róla, hozzákeverjük a rákot, és wokban az egészet összesütjük. Ízlés szerint tehetünk bele még borsot, sót, és végül egy kupaknyi citromlével öntözzük meg.

Máris kész a finom étel, ehető magában, vagy jázmin rizzsel köríthetjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése