2012. szeptember 30., vasárnap

Tojássaláta

Hozzávalók

8 darab tojás
2 db pirospaprika
2 paradicsom
fejes saláta
fél kígyóuborka
2 fej hagyma
1 evőkanál fokhagymás ecet
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál só
kis édesítő

Elkészítés

A tojásokat megfőzzük. Ha kihűltek, egyforma és vékony szeletekre vágjuk. Az uborkát héjastól lereszeljük nagy lyukú reszelőn. A paprikát keskeny csíkokra, a paradicsomot kockákra vágjuk, és a hagymát felkarikázzuk. A fejes salátát is apróra tépkedjük. Az ecetet elkeverjük az édesítővel és a sóval. A lével leöntjük az óvatosan összekevert zöldségeket.  Aprított petrezselymet szórunk a végén rá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése